Een pittige situatie

In Nederland zijn er ongelofelijk veel mensen die genieten van het landelijke voordeel dat softdrugs legaal te koop zijn in winkels. Houd je nou van lijm snuiven? Dan kun je als jou dat aanstaat zoveel lijm als je wilt kopen in de winkels en je neus helemaal vast snuiven. Als je dat wilt natuurlijk. Een aantal soft drugs, zoals wiet en hasj, worden veel genuttigd in Nederland. Nederland heeft een soort imago gekregen waardoor ze bekend staan als hét land om heen te gaan als je eens goed drugs wilt gaan gebruiken en helemaal los te gaan. En daar ben ik volkomen blij mee, want het is een gezellig imago. Ik geniet zelf ook vaak genoeg van deze voordelen. Maar er zijn wel wat problemen die voorkomen in deze sector die niet alleen moeilijk uit te leggen zijn, maar ook nog eens gewoon simpelweg ongelooflijk ingewikkeld zijn. Het wordt de verkopers van deze softdrugs erg moeilijk gemaakt om hun inkoop goed te kunnen regelen. Waar komt dat nou door?

Gedoogd

De eigenaren van winkels die softdrugs als wiet en hasj verkopen zitten in een moeilijke situatie. Dat komt doordat de overheid ze het erg lastig maakt. Wat doen ze dan wat deze verkopers dwars zit? Het probleem is dat de producten die ze willen verkopen helemaal niet legaal zijn. Maar hoezo mogen ze het dan wel verkopen? Een microdose mag immers ook verkocht worden. Ze mogen het wel verkopen omdat het gedoogd is. Dit houdt in dat het verkopen van de middelen aan een persoon wel mag, mits deze persoon uiteraard 18 jaar of ouder is.

Verkoop
Het verkopen aan mensen mag wel, maar nu komen we bij het moeilijke gedeelte, want het inkopen van deze middelen, wat ze natuurlijk wel redelijk in bulk moeten doen, omdat elke winkel veel voorraad nodig heeft, dat mag dan weer niet. Hier mogen de eigenaren, of handelaars of hoe je ze ook zou willen noemen, dan ook werkelijk voor opgepakt worden. Het is dus erg lastig voor deze verkopers om aan hun waren te komen die ze willen verkopen. Truffels zijn ook erg lastig, omdat hierin stoffen zitten die verklaard zijn als harddrugs. Toch mogen deze verkocht worden, maar wel met de juiste dosis. Een mushroom growing kit mag zelfs ook verkocht worden, net zoals er wietplanten verkocht mogen worden. Het zit dus redelijk lastig in elkaar maar alsnog zijn we dankbaar voor de mensen die het risico nemen om het alsnog te kunnen verkopen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *